Veel belangstelling voor online Klimaatcursus van IVN

Veel belangstelling voor online Klimaatcursus van IVN

BERG EN DAL/NIJMEGEN – In deze coronatijd hebben mensen merkbaar behoefte aan bezinning, ook over hoe we met het klimaat en de natuur omgaan. Alina Salomon uit gemeente Berg en Dal kwam samen met andere medewerkers van IVN Natuureducatie op het idee om de bestaande klimaatcursus die 27 mei start online aan te bieden via Zoom.

Er meldden zich zoveel deelnemers dat onlangs besloten is om vanaf 8 juli een tweede cursus te organiseren.

Bij IVN Natuureducatie staat mensen verbinden met de natuur centraal. "Nu de wereld even stilstaat, wordt het steeds duidelijker wat de invloed van mensen op het klimaat en de invloed van het klimaat op de mens is. Een goed moment om te reflecteren over hoe we met onze aarde omgaan", vindt Alina Salomon, die samen met andere IVN-medewerkers de online variant van de bestaande klimaatcursus vorm geeft. 

"In deze nieuwe online IVN Klimaatcursus plaatsen we klimaatverandering in een breed perspectief en leggen we verbanden tussen klimaat, natuur en duurzaamheid." Naast informeren wil IVN mensen ook handvatten bieden om zelf in actie te komen. "Met kennis over onder andere je ecologische voetafdruk ga je zelf aan de slag met een actieplan."

Samen leren

De cursus is geschikt voor iedereen, legt ze uit. "Je hoeft geen voorkennis over het klimaat te hebben. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen." 

De bijeenkomsten vinden plaatsvinden via het programma Zoom, "In de eerste bijeenkomst zullen we het gebruik van dit programma uitleggen." De cursus is nog relatief nieuw. "In januari 2020 werd een pilot in Nijmegen georganiseerd."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}