Verkeersproblemen centrum Groesbeek niet eenvoudig op te lossen

Verkeersproblemen centrum Groesbeek niet eenvoudig op te lossen

GROESBEEK – De toenemende verkeersdrukte en de knelpunten in het centrum van Groesbeek zijn niet eenvoudig op te lossen. Dat zegt wethouder Sylvia Fleuren naar aanleiding van de thema-avond over de mobiliteit in het centrum, die woensdag 15 mei wordt gehouden.

Toch moeten de gemeenteraadsleden van Berg en Dal een duidelijk standpunt gaan formuleren over de verkeerssituatie in het centrum van Groesbeek. Er komt een mobiliteitsonderzoek, maar het is belangrijk om als gemeente vooraf duidelijk voor ogen te hebben wát er moet worden onderzocht en wat je wilt bereiken. Dit soort zaken worden besproken op de thema-avond in de raadszaal van het gemeentehuis in Groesbeek.

Tekst gaat verder onder de video.

Goede bereikbaarheid belangrijk

Uit een ander onderzoek komt naar voren dat de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum nauw samenhangt met een goede bereikbaarheid, zowel voor auto’s als fietsers.

Ook zou een heringericht Marktplein veel potentie hebben als centrale ontmoetingsplek van het dorp, maar ook kunnen dienen als een verbindende schakel tussen de diverse buurten van Groesbeek. In dit verband wordt ook gedacht aan een mogelijke verplaatsing van cultureel centrum De Mallemolen naar het Marktplein.

Toename verkeer in de toekomst

Verder moet het mobiliteitsonderzoek informatie verschaffen over de huidige verkeersdrukte en de eventuele verkeerstoename in de toekomst en wat daar weer de gevolgen van zijn.

Ook hebben de diverse groepen verschillende belangen en soms is er sprake van tegengestelde belangen. Zo zijn er de ondernemers van het centrum, maar ook de bewoners, winkelend publiek, autoverkeer, fietsers en recreanten. Allemaal hebben ze invloed op het winkelcentrum en bepalen ze mede de verkeersdrukte aldaar. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}