Vijf dagen militaire oefening in Museumpark Orientalis

Vijf dagen militaire oefening in Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING – Nederlandse, Belgische en Duitse militairen houden vijf dagen lang een militaire oefening in Museumpark Orientalis. De militairen dragen hun gehele uitrusting mee, alsof ze op een vredesmissie zijn in het buitenland. De militaire oefening start op maandag 24 juni, zo heeft Orientalis bekendgemaakt.

In de verschillende dorpen en de Romeinse straat van het Museumpark zijn professionele acteurs aanwezig, waar de militairen contact mee moeten maken. De hele oefening draait om interculturele communicatie en daarvoor is Orientalis een ideale locatie, mede omdat veel gebouwen doen denken aan het Midden-Oosten.

Hulpvragen en verdekte dreigementen

De militairen leren tijdens de oefening hoe ze zoveel mogelijk benaderbaar kunnen zijn voor de plaatselijke bevolking en tegelijkertijd informatie kunnen inwinnen. De acteurs benaderen de militairen met hulpvragen, maar ook met verdekte dreigementen.

Op deze manier worden de militairen blootgesteld aan zeer uiteenlopende heftige emoties. En toch moeten de militairen rustig en evenwichtig blijven, zonder afstandelijk te worden. Tijdens de vijf dagen durende ‘vredesmissie’ moeten de militairen de bevolking van het crisisgebied zoveel mogelijk ontzien en van communicatie hun sterkste wapen maken.

Acteurs blijven in hun rol

Ondanks de serieuze militaire oefening blijft Orientalis volledig toegankelijk voor bezoekers. Het is zelfs zo dat men de militairen mag aanspreken en naar hun ervaringen mag vragen.

De bezoekers kunnen ook een praatje maken met de professionele acteurs, die overigens volledig in hun rol blijven. Volgens het museumpark zullen de militaire deelnemers aan de oefening de bezoekers niet in de weg staan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}