Vijver De Koepel in Groesbeekse bos waterdicht gemaakt

Vijver De Koepel in Groesbeekse bos waterdicht gemaakt

GROESBEEK – Het waterverlies van vijver De Koepel, aan de rand van het Groesbeekse bos, behoort binnenkort tot het verleden. De grondwaterstand onder de vijver is de laatste jaren dusdanig laag geworden dat De Koepel nog amper water bevat.

Naast de landschappelijke en cultuurhistorische waarde is dit water volgens Staatsbosbeheer ook van levensbelang voor vijf soorten amfibieën die zich in het voorjaar voortplanten in De Koepel.

Tekst gaat verder onder de video.

Leemlaag

Er wordt gewerkt aan een plan om deze situatie op te lossen, zodat er weer water in de Koepel blijft staan. Daarvoor is het noodzakelijk een laag leem aan te brengen op de bodem van de vijver. Deze laag laat amper water door en zorgt ervoor dat opgevangen regenwater niet gemakkelijk kan wegzakken.

Het werk gaat in september van start en vooraf zal het projectplan afgestemd worden met direct betrokkenen uit de omgeving van De Koepel en wordt het plan aan publiek gepresenteerd.

Het projectplan is gemaakt door Staatsbosbeheer, Gemeente Berg en Dal en Werkgroep Milieubeheer Berg en Dal. Daarnaast wordt het mede gefinancierd door Provincie Gelderland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}