VOLG: “Zorgelijke situatie gymzalen Groesbeek”

VOLG: “Zorgelijke situatie gymzalen Groesbeek”

GROESBEEK – Achterstallig onderhoud in de gymzalen van scholen in Groesbeek-De Horst, Groesbeek-Breedeweg en de scholen Vossenhol/De Sieppe zorgen er voor dat kinderen geen goed gym-onderwijs kunnen krijgen. Dat zijn signalen die de politieke partij VOLG bereiken.

De lokale partij stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders over dit onderwerp.

"Toestellen zijn niet vervangen"

De gemeente Berg en Dal is al langere tijd met de Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) in gesprek over het onderhoud van de gymzalen. Toestellen zijn afgekeurd en worden niet meer vervangen. “Een uiterst zorgelijke situatie waar op korte termijn een oplossing voor moet worden gevonden,” aldus VOLG.

Vragen

De partij wil weten of burgemeester en wethouders hier financieel aan bij kunnen dragen, zodat de kinderen weer goed gymonderwijs kunnen krijgen waarbij gebruik kan worden gemaakt van alle benodigde toestellen en materialen. Verzocht wordt of het college daar tijdens de raadsvergadering op 8 november op kan reageren.

Eerder al aandacht voor de gymzalen

Overigens stelde de Groesbeekse Volkspartij (GVP) vorig jaar al vragen over de verpaupering van gymzalen, nadat de partij dit in 2015 ook al had gedaan. Het college gaf beide keren aan met het schoolbestuur in gesprek te gaan.

Via onze mediapartner DeGroesbeek.nl

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}