Wegwerkzaamheden deel Hengstdalseweg duren tot 30 april

Wegwerkzaamheden deel Hengstdalseweg duren tot 30 april

NIJMEGEN – Vanwege werkzaamheden is een deel van de Hengstdalseweg in Nijmegen-Oost van 2 november tot 30 april afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Beukstraat en de Sophiaweg, dat aan vervanging toe is. De werkzaamheden begonnen maandag bij de kruising met de Beukstraat. Er wordt in fases verder gewerkt richting de Sophiaweg.

Dit gedeelte van de Hengstdalseweg wordt een fietsstraat waar je 30 km per uur mag rijden. Verder wordt de riolering vervangen met een speciaal ‘infiltratieriool’ tegen wateroverlast.

Kastanjebomen

De gemeente zegt te investeren in het behoud van de kastanjebomen door rondom de kastanjes de grond te verbeteren. Er komen nieuwe bomen en het park dichtbij de Sophiaweg wordt iets groter.

Omleiding

De werkzaamheden worden in 4 fases uitgevoerd. De Hengstdalseweg tussen de Beukstraat en de Sophiaweg is tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Er is een omleiding ingesteld via de rotonde Hengstdalseweg/Broerdijk. De route loopt via Broerdijk, Berg en Dalseweg en Broerdijk/Kwakkenbergweg/ Sophiaweg. Buslijn 8 (Hatert-Centraal Station-Berg en Dal) rijdt tijdens de werkzaamheden in Oost een andere route.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}