Alle 70 Beuningse locaties kinderopvang blijken prima in orde

Alle 70 Beuningse locaties kinderopvang blijken prima in orde

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen telde vorig jaar zeventig locaties voor kinderopvang. Er is zeven keer een probleem geconstateerd, waarna een handhavingstraject werd opgestart.

Alle zeven tekortkomingen waren tamelijk onbelangrijk en meestal van administratieve aard. Alles is inmiddels ook opgelost, zo meldt het gemeentelijk jaarverslag kinderopvang 2018.

Sinds een aantal jaren zijn de gemeenten in ons land verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving van de kwaliteit van de kinderopvang. De toezichthouders van de GGD voeren de inspecties uit.

Elk jaar controle

Volgens de Wet Kinderopvang moeten alle kinderopvanglocaties minimaal één keer per jaar worden gecontroleerd, met uitzondering van de gastouders. Van alle geregistreerde gastouders moet jaarlijks minstens 5 procent worden geïnspecteerd. Met alle inspecties is een bedrag gemoeid van ruim 67.000 euro.

In de gemeente Beuningen waren in 2018 in totaal 45 gastouders, 3 gastouderbureaus, 10 locaties voor buitenschoolse opvang en 15 kinderdagverblijven, inclusief 7 locaties voor peuteropvang.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}