Appartementen De Duivendonck in Ewijk eind 2020 klaar

Appartementen De Duivendonck in Ewijk eind 2020 klaar

EWIJK – Als alles volgens plan verloopt, dan zijn de acht appartementen in de voormalige school De Duivendonck in Ewijk eind volgend jaar gereed. Dat zei woensdag eigenaar Henk Jacobs van het gelijknamige aannemersbedrijf uit Ewijk. Hij is inmiddels met de voorbereidende werkzaamheden begonnen en start eind dit jaar met de ombouw.

GroenLinks-raadslid Francien van Sommeren deed dinsdagavond in de gemeenteraad haar beklag over de rommelige aanblik die de school momenteel biedt. Wethouder Piet de Klein zei dat de vergunning rond is, en dat de gemeente in gesprek is met de eigenaar.

Vergunning pas in mei 

Volgens Henk Jacobs was het nieuwe bestemmingsplan voor het oude schoolpand allang rond, maar is de vergunning pas in mei dit jaar geregeld.

Bij de verkoop van het gebouw destijds had de gemeente de eis gesteld dat de markante voorgevel grotendeels behouden blijft. De gemeente is blij dat de voorgevel van het pand blijft staan, te meer omdat Ewijk nog maar weinig karakteristieke gebouwen telt.

Eigenaar Jacobs heeft vroeger in De Duivendonck op school gezeten en heeft het pand naar eigen zeggen mede daarom behoed voor de sloop.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}