"Belanghebbende partijen Groene Heuvels moeten samenwerken"

"Belanghebbende partijen Groene Heuvels moeten samenwerken"

EWIJK – De enige oplossing voor recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk is dat de gemeente, grondeigenaar Leisurelands en Exploitatiemaatschappij Groene Heuvels de handen ineenslaan. Dat zegt donderdag Sander van der Weerden, de exploitant van Groene Heuvels.

Het Ewijkse recreatiepark staat op grond die in eigendom is van Leisurelands. Dit recreatiebedrijf wil dat Groene Heuvels een park blijft voor vakantiegangers en geen woonoord voor Polen en andere arbeidsmigranten.

Hetzelfde doel

"Ik heb begrepen dat Leisurelands overweegt om juridische stappen te nemen. Op zich ben ik daar wel blij mee, want ook wij willen niets liever dan dat Groene Heuvels een vakantiepark blijft," zo zegt exploitant Van der Weerden. Hij benadrukt dat ook de gemeente dezelfde opvattingen heeft.

"De gemeente kan het niet alleen, en dat geldt ook voor Leisurelands. Ik hoop dat de gemeente en Leisurelands bereid zijn om met ons samen te werken. We streven allemaal het zelfde doel na. Met zijn drieën staan we sterk," zo stelt Van der Weerden.

Polenpark is noodsprong

Hij schat dat zo'n 30 á 40 van de ruim 200 vakantiehuisjes permanent worden bewoond. Inmiddels is misschien wel de helft van alle huisjes bewoond door Polen of in eigendom van uitzendbureaus, aldus Van der Weerden.  

Zijn plan om gedurende drie jaar alleen nog maar huisjes te verhuren aan arbeidsmigranten, dat hij zes weken geleden lanceerde, is een noodsprong, zegt de exploitant. Een plan dat is ingegeven door de feitelijke situatie op het park. "We zijn nu bezig om een afspraak te maken met Leisurelands om gezamenlijk te overleggen over de situatie," aldus Van der Weerden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}