Belangstellenden zonnepark kommengebied Beuningen kunnen zich melden

Belangstellenden zonnepark kommengebied Beuningen kunnen zich melden

BEUNINGEN – In het kommengebied van de gemeente Beuningen, de agrarische grond ten zuiden van de A73, is plaats voor 40 hectare aan zonnepanelen. Bedrijven en organisaties die daar een zonnepark willen bouwen, kunnen zich sinds donderdag inschrijven via TenderNed.

De regels voor die inschrijving staan in de ‘Selectiedraad Zon Kommengebied’, dat het college van B&W deze week heeft vastgesteld.

De selectiedraad is een handleiding waarin staat wat de beoordelingscriteria zijn en waar de initiatieven voor zonneparken in het kommengebied aan moeten voldoen. Plannen indienen kan tot en met 28 februari volgend jaar.

Energieneutraal Beuningen weer stap dichterbij

“Het gebied waar de zonnepanelen kunnen komen is bekend, de grondeigenaren zijn geïnformeerd en de ontwikkelaars kunnen nu inschrijven”, zegt wethouder Piet de Klein (duurzaamheid).

“Daarna volgt de selectie en kan er, na een positief vergunningentraject, gebouwd worden. Weer een stap dichter bij een energieneutraal Beuningen,” aldus de wethouder.

Evenveel energie opwekken als gebruiken

In 2040 wil de gemeente Beuningen energieneutraal zijn. Dat betekent dat Beuningen als gemeente net zoveel energie zelf opwekt als dat er wordt gebruikt. De gemeente doet dat samen met de inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}