Beuningen belooft financiële beterschap aan provincie

Beuningen belooft financiële beterschap aan provincie

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen belooft aan de provincie dat alle incidentele financiële meevallers in de toekomst zullen worden aangewend om de financiële reserves van de gemeente te verbeteren. Dat staat in een brief van het Beuningse college van B&W aan de provincie Gelderland.

De brief van het college is een antwoord op de kritiek van de provincie. Die kwam twee maanden geleden tot het oordeel dat de “totale financiële positie van de gemeente Beuningen onvoldoende is”. Volgens de provincie had Beuningen zich met de laatste begroting niet gehouden aan enkele bestuurlijke afspraken.

Begrotingsjaar 2019 “in zwarte cijfers”

Het college kondigt in de brief aan dat men dit begrotingsjaar “in zwarte cijfers” zal schrijven. Daarnaast zegt het college dat de financiële positie van Beuningen is verbeterd, als gevolg van veranderde inzichten.

“Wij kunnen later dit jaar een structureel en reëel in evenwicht sluitende begroting presenteren,” zo stelt het college in de brief. De gemeente Beuningen staat momenteel onder repressief toezicht van de provincie Gelderland. Dit is de meest lichte vorm van toezicht.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}