Beuningen houdt hoop op Nijmeegs geld voor zandtransport

Beuningen houdt hoop op Nijmeegs geld voor zandtransport

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen hoopt nog altijd dat de gemeente Nijmegen een deel van de extra kosten van de zandwinning Beuningse Plas voor haar rekening neemt.

De gesprekken met het Nijmeegse college van B&W lopen nog altijd en zijn niet afgerond, zo meldt B&W van Beuningen in een brief aan de eigen gemeenteraad, die onlangs openbaar is geworden.    

Vier miljoen

Die extra kosten zijn ontstaan doordat het niet mogelijk bleek om het zand in de toekomst via een transportband  te vervoeren. Het vervoer door middel van vrachtwagens is ongeveer 3,4 miljoen euro duurder en dit bedrag is inmiddels verwerkt in de begroting van Beuningen. Het college van Beuningen gaat er vanuit dat de extra kosten maximaal uitkomen op ruim 4 miljoen euro.

Geen hulp vanuit provincie

Aanvankelijk had Beuningen de hoop dat ook de provincie zou bijdragen in de extra kosten. Dat heeft volgens het Beuningse college echter weinig kans van slagen.

In de brief schrijft het college dat men alles op alles zal zetten om de kosten van het zandproject voor Beuningen zo klein mogelijk te houden. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}