Beuningen krijgt drie digitale informatieborden

Beuningen krijgt drie digitale informatieborden

BEUNINGEN – Langs de uitvalswegen van de gemeente Beuningen worden na de zomer drie digitale informatieborden geplaatst. De digitale borden komen in Weurt, tussen sluis en afslag Kerkstraat, in Winssen, aan de Van Heemstraweg bij het kruispunt met de Leegstraat, en op de Schoenaker in Beuningen.

Al in 2017 waren bij de gemeente aanvragen binnengekomen om digitale informatieborden te plaatsen. De gemeente probeert zo een wildgroei aan reclame-uitingen en aankondigingen te voorkomen. Dankzij de drie borden kunnen volgens de gemeente veel andere borden worden weggehaald.

Geen alcoholreclames

De digitale borden zijn bedoeld voor gemeentelijke informatie, aankondigingen en commerciële reclame. Waarschijnlijk worden de borden op ongeveer één meter hoogte geplaatst en hebben ze een grootte van 3 bij 3,5 meter.

Op de digitale borden komen geen alcohol- of blootreclames. Ook heeft de gemeente bepaald dat 80 procent van de adverteerders Beuningen als standplaats heeft, of daar een vestiging heeft. Er is slechts ruimte voor 20 procent landelijke advertenties.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}