Beuningen krijgt voor het eerst een dorpsquiz

Beuningen krijgt voor het eerst een dorpsquiz

BEUNINGEN – In de gemeente Beuningen wordt in het najaar voor het eerst een dorpsquiz georganiseerd. Dat gebeurt onder de naam “Aggunogguswawit”, oftewel: Als je nog eens wat weet.

Het is de bedoeling dat inwoners uit de vier kernen van de gemeente op zaterdagavond 14 september in teams op een eigen locatie de quizvragen beantwoorden. De teams variëren in grootte en kunnen een zoveel mogelijk gemêleerde samenstelling hebben, aldus de organisatie.

Specifieke kennis van de vier dorpen

De quiz zal bestaan uit zo’n honderd vragen, maar er zijn ook opdrachten. Er zal worden gevraagd naar onder meer algemene en specifieke kennis over de vier dorpen van de gemeente Beuningen. Ook puzzelvermogen gaat een rol spelen. Gebruik van internet en alle andere vormen van hulplijnen zijn hierbij toegestaan, zo verklapt de organisatie alvast.

Twee weken later, op zaterdag 28 september, volgt een uitslagenavond met prijsuitreiking door burgemeester Daphne Bergman. Alle teams zijn hierbij welkom. Onder genot van een hapje en een drankje worden dan ook de goede en de foutieve antwoorden doorgenomen.

Dorpsquizzen succesvol

In veel plaatsen in de regio zijn dorpsquizzen de laatste jaren een groot succes. De organisatie hoopt dat Beuningen zich daarbij kan aansluiten. Mensen die willen meedoen kunnen zich wenden tot www.dorpsquizbeuningen.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}