Beuningen maakt geen enkele haast met 'werkgroep toekomst'

Beuningen maakt geen enkele haast met 'werkgroep toekomst'

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen maakt geen enkele haast met het installeren van een werkgroep, die gaat nadenken over de toekomst van de gemeente. Dat gaat met name om de vraag of Beuningen al dan niet moet fuseren, en zo ja met welke andere gemeente of gemeenten.

In augustus vorig jaar had het college van B&W de komst van deze werkgroep al aangekondigd, tegenover enkele gedeputeerden van de provincie. De werkgroep gaat echter pas in de loop van dit jaar van start, zo heeft burgemeester Bergman onlangs bekendgemaakt.

Beuningen wil zelfstandig blijven

De provincie ziet graag dat kleine gemeenten gaan fuseren of heel nauw samenwerken, zoals Druten en Wijchen, die beide ambtenarenapparaten hebben samengevoegd. Beuningen heeft eerder al aangekondigd liever zelfstandig te willen blijven.

De werkgroep komt waarschijnlijk mede tot stand onder druk van de provincie. In het verleden heeft de provincie vraagtekens gesteld bij de bestuurskracht van de gemeente Beuningen. Zo wil men Beuningen waarschijnlijk onder druk zetten. Druten kreeg tegelijkertijd een pluim toebedeeld, omdat men een ambtelijke samenwerking met Wijchen is aangegaan.

Volgens burgemeester Bergman was er weinig animo onder de raadsleden om deel te nemen aan de nieuw te vormen werkgroep. Dat gaf zij als verklaring voor alle vertraging.  

Ook buurgemeenten kunnen meedenken

Gedeputeerde Jan Markink van de provincie heeft de komst van de werkgroep aangemoedigd. Volgens hem is de provincie bereid om mee te denken en ook mee te werken. Bij het nadenken over de toekomst van Beuningen kan men ook de buurgemeenten erbij betrekken, zo heeft gedeputeerde Michiel Scheffer geadviseerd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}