Beuningen verkoopt 100 speeltoestellen via online veiling

Beuningen verkoopt 100 speeltoestellen via online veiling

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen gaat de komende weken zo’n honderd speeltoestellen voor kinderen verkopen. Dat gebeurt via een openbare online veiling van 7 juni tot en met 24 juni.

De gemeenteraad heeft flink bezuinigd op speelplekken, onder meer omdat het kindertal terugloopt en sommige speelplekken niet meer in trek blijken te zijn bij de jeugd.

De afgelopen maanden zijn er veel speeltoestellen vervangen en herplaatst. Door het inkrimpen van het aantal speelplekken zijn er ongeveer 100 toestellen vrijgekomen. Beuningen wil nu dat deze overbodige speeltoestellen een nieuwe bestemming krijgen, waardoor hun levensduur wordt verlengd. De gemeente is blij met deze “duurzame oplossing”.   

Extra kosten vervoer en plaatsing

De speeltoestellen kunnen bijvoorbeeld terecht komen bij iemand in de tuin, op een schoolplein of op het complex van een vereniging. Het gaat onder andere om glijbanen, klimrekken, schommels, een basketbalpaal en een skatevoorziening.

Het plaatsen van een speeltoestel brengt wel kosten met zich mee, zo waarschuwt de gemeente. Zo zijn er kosten voor vervoer en plaatsing, terwijl voor sommige toestellen een speciale val-ondergrond nodig is of een bepaalde ruimte eromheen voor de veiligheid.

Plaatst men het speeltoestel op een openbaar toegankelijke plek zoals bijvoorbeeld een vereniging, dan moet het speeltoestel opnieuw worden gekeurd. Ook daar zijn weer kosten aan verbonden.

Kijkdag op gemeentewerf

De online veiling opent op vrijdag 7 juni om 16.00 uur en sluit op maandag 24 juni om 20.00 uur. Op donderdag 13 juni is er een kijkdag van 13.00 tot 15.00 uur op de gemeentewerf in Beuningen. Dan kan men de speeltoestellen ‘in het echt’ nader bekijken. De gekochte toestellen kunnen worden afgehaald op 28 juni van 9.00 tot 14.00 uur. Op de website van de gemeente staat nadere informatie over de online veiling.

De opbrengst van de veiling gaat naar de algemene middelen van de gemeente Beuningen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}