Beuningen wil meer sociale huurwoningen

BEUNINGEN – De komende vijf jaar moeten er in de gemeente Beuningen meer sociale huurwoningen komen. Dat zeggen woningcorporatie Standvast Wonen, de gemeente Beuningen en de huurdersvereniging Huurdersbelang Beuningen.

Dat blijkt uit de zogenoemde 'Prestatieafspraken 2019 – 2022', die de gemeente en Standvast gezamenlijk hebben gemaakt.

Goedkope sociale huurwoning

Vergeleken met andere gemeenten heeft Beuningen op zich een voldoende voorraad sociale huurwoningen. Huurdersbelang Beuningen maakt zich echter toch zorgen over de slaagkansen voor mensen die op zoek zijn naar goedkope sociale huurwoningen. Ook dit staat vermeld in de Prestatieafspraken.

Standvast en de gemeente onderzoeken de mogelijkheden in de toekomst voor nieuwbouw op het terrein van de voormalige Ruyterschool aan de Ruyterstraat in Weurt.

Nieuwe bouwlocaties

Ook wordt gekeken of er op andere locaties sociale huurwoningen kunnen worden gerealiseerd, zoals op het Asdonckterrein bij het winkelcentrum van Beuningen. Daarnaast onderzoekt Standvast de mogelijkheden hiertoe op eigen locaties. De afgelopen jaren zijn er onder meer veertig sociale huurappartementen op de Hutgraaf in Beuningen gerealiseerd.

De woningvoorraad van Standvast Wonen moet van samenstelling veranderen, aldus de Prestatieafspraken. Er moeten minder woningen komen voor gezinnen en meer levensloopbestendige kleine woningen voor senioren. De woningcorporatie hoopt dit te bereiken door een mix van nieuwbouw, verkoop en herstructurering.

Woningvoorraad Standvast wordt groter

Gemiddeld verkoopt Standvast jaarlijks maximaal 15 woningen in de gemeente Beuningen. Het geld dat dit oplevert, heeft de woningcorporatie nodig voor investeringen. Het totale aantal woningen van Standvast moet de komende twee jaar met ongeveer 30 woningen toenemen, zo heeft de corporatie met Beuningen afgesproken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}