Beuningen zoekt ‘Buitengewone Beuningse held’

Beuningen zoekt ‘Buitengewone Beuningse held’

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen roept haar inwoners op om een jongere tussen de 16 en de 18 jaar aan te melden voor het jeugdlintje. Iedereen kan het hele jaar door de gemeente attenderen op een ‘Buitengewone Beuningse held’.

Het jeugdlintje is een speciale prijs voor een jonge inwoner die zich heeft ingezet voor de gemeente. Het gaat dan bijvoorbeeld om een jongere die altijd de hond van zijn of haar buurvrouw uitlaat. Een groepje jongeren dat een actie opzette tegen zinloos geweld. Maar de gemeente zoekt ook die ene voetballeider die zich al jaren belangeloos inzet voor de plaatselijke voetbalclub.

Ook jongeren leveren bijzondere prestaties

Het Jeugdlintje is een initiatief van de fractie van het CDA in de gemeenteraad van Beuningen. CDA-fractievoorzitter Dave Preijers wijst er op dat jongeren in ons land vrijwel nooit in aanmerking komen voor een onderscheiding.

“Voor volwassenen zijn er Koninklijke of gemeentelijke onderscheidingen als men iets bijzonders doet voor de samenleving, maar ook kinderen en jongeren leveren bijzondere prestaties,” zo zei Preijers destijds in de gemeenteraadsvergadering.

Internationale Dag van de Rechten van het Kind

“Het is belangrijk dat jongeren zich actief inzetten voor de samenleving en daarvoor worden gestimuleerd. Iemand die het Jeugdlintje krijgt, kan een voorbeeld zijn voor anderen en mag best eens in de schijnwerpers staan,” aldus Preijers.

De uitreiking van het Jeugdlintje vindt plaats op of rond de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Daarvoor geldt de vaste datum van 20 november. Verder wordt het Jeugdlintje uitgereikt tijdens bijzondere gebeurtenissen, zoals een jubileum of feest.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}