Bewoners Jonkerstraat: Raad van State serieuze mogelijkheid

Bewoners Jonkerstraat: Raad van State serieuze mogelijkheid

WEURT – De bewoners van de Jonkerstraat in Weurt die veel last gaan ondervinden van het zandvervoer van de Beuningse Plas, houden nadrukkelijk de mogelijkheid open dat ze met hun protest doorgaan tot aan de Raad van State. Dat zegt dinsdag hun woordvoerder Dick Zeeman.

16 jaar

Volgens Zeeman hebben de bewoners inmiddels contact gehad met zowel de verantwoordelijk wethouder van Beuningen als die van de gemeente Nijmegen. De bewoners maken zich grote zorgen over de ontelbare vrachtwagens die 16 jaar lang met zand uit de zandafgraving Beuningse Plas vrij dicht langs hun huizen zullen rijden.

Uit de gesprekken met de wethouders is de toezegging gekomen, dat opnieuw met de politie wordt onderzocht of snelheidscamera's kunnen worden toegepast. Beide wethouders gaan hier aandacht aan besteden, aldus Zeeman. Ook gaan deskundigen van de gemeente Nijmegen met de bewoners kijken welke geluidswerende maatregelen effectief zouden kunnen zijn.

Zienswijzen

Zeeman zegt dat alle bewoners een zienswijze zullen indienen, zodra het ontwerp ter inzage ligt. Waarschijnlijk wordt dat in januari, zo denkt Zeeman. ‘Als het antwoord dat we dan krijgen ons niet aanstaat, gaan we in beroep bij de Raad van State,’ zo meldt Zeeman.  

Het is de gemeente Beuningen waarschijnlijk veel aan gelegen om de omwonenden van het zandtransport tevreden te stellen. Men wil uiteraard zo min mogelijk het risico lopen, dat er onverhoopt toch vertraging wordt veroorzaakt doordat de omwonenden naar de Raad van State stappen.

"Startdatum wordt gehaald"

Eerder verklaarde de gemeente Beuningen niet bang te zijn dat de datum van 1 januari 2020, als startdatum voor het zandvervoer, niet wordt gehaald. Als die startdatum wordt overschreden, dan volgen er waarschijnlijk schadeclaims voor Beuningen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}