BN&M heeft vragen over “misstanden overheids-bv Leisurelands”

BN&M heeft vragen over “misstanden overheids-bv Leisurelands”

BEUNINGEN – De partij BN&M uit Beuningen wil weten of het waar is dat de gemeente grond heeft verkocht aan het bedrijf Leisurelands. Die zou deze grond vervolgens in de markt proberen te zetten als locatie voor zonnepanelen.

Daarom heeft BN&M, de veruit grootste partij uit de Beuningse gemeenteraad, een aantal kritische vragen gesteld aan het college van B&W. De raadsvragen van BN&M hebben te maken met een onlangs verschenen artikel in de digitale krant van het NRC.

Internationaal investeerder

BN&M vraagt zich af of het college van B&W op korte termijn gaat onderzoeken “of er daadwerkelijk sprake is van misstanden bij het bedrijf”. Uit het nieuwsverhaal in NRC maakt BN&M op, dat Leisurelands zwemt in het geld en zich gedraagt als een internationaal investeerder. Daarnaast wil BN&M dat het college de gemeenteraad gaat informeren over de uitkomsten van zo'n eventueel onderzoek. 

Leisurelands zou gronden opkopen die niet rechtstreeks te maken hebben met de functie van het bedrijf, zo stelt BN&M. Ook stelt men vraagtekens bij de integriteit (belangenverstrengeling) en het salaris van de directeur, dat ver uitgaat boven de Balkenende-norm.

Ook in Wijchen kritische raadsvragen

De gemeente Beuningen is een van de aandeelhouders van wat BN&M een “overheids-bv” noemt. Verder wil BN&M weten of het college vindt dat Leisurelands de grenzen van haar opdracht overschrijdt, als het gaat om investeringen in ontwikkelingen buiten Nederland. Ook gaat het om het uitlenen van gelden aan projecten die niets te maken hebben met de oorspronkelijke doelstelling van Leisurelands.

In Wijchen zijn eveneens kritische raadsvragen gesteld over Leisurelands.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}