Burgemeester Bergman reikt eerste Beuningse jeugdlintjes uit

Burgemeester Bergman reikt eerste Beuningse jeugdlintjes uit

BEUNINGEN – Op het gemeentehuis van Beuningen zijn woensdagmiddag voor de eerste keer jeugdlintjes uitgereikt aan vier Beuningse Buitengewone helden. De uitreiking vond plaats op 20 november, ofwel de datum van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

"Ik hoop dat het jeugdlintje een stimulans is voor andere jongeren in de gemeente", zo sprak burgemeester Daphne Bergman tegen de ruim 50 aanwezigen in de raadszaal van het gemeentehuis. Dat waren vooral familie en vrienden van het viertal jeugdhelden. De vier waren enorm verrast wat hun in de raadszaal allemaal overkwam, aangezien van tevoren niets aan hen was verteld.

Zeer actieve vrijwilligers

Het eerste lintje met oorkonde was voor de 6-jarige Bastiaan van den Brink. De fraai ingelijste oorkonde was bijna net zo groot als de jongen zelf. Bastiaan was in Beuningen opgevallen, omdat hij vaak samen met zijn moeder zwerfvuil van de straat had opgeruimd.

De 14-jarige Fleur Plönes en de 15-jarige Cedric Schiks kwamen in beeld voor een jeugdlintje door hun grote inzet als vrijwilliger bij de Hotspot in Beuningen. Dit is een jongerenhonk waar de jeugd kan ‘chillen’ en leuke activiteiten kan ondernemen. De Hotspot draait vrijwel geheel op vrijwilligers.

Elke training is een 'feestje'

Pim van Wijk (18) is ondanks zijn jonge leeftijd al twee jaar actief als jeugdtrainer bij voetbalvereniging Beuningse Boys. Het is zijn hoofddoel om de elftallen beter te laten voetballen, maar wel op een leuke en plezierige manier. Hij probeert om van elke training een ‘feestje’ te maken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}