Burgemeester sluit Ewijks pand vanwege overlast

Burgemeester sluit Ewijks pand vanwege overlast

EWIJK – Burgemeester Daphne Bergman heeft een pand aan de Van Heemstraweg voor zes maanden gesloten. Sinds het pand leeg staat hebben de omwonende veel last van overlast.

Wet Victoria

Gemeente Beuningen heeft de wet voor eerst in de geschiedenis toegepast. Dit hebben ze gedaan voor het pand op de Van Heemstraweg 24. De Wet Victoria wordt toegepast om een pand te sluiten als er te veel overlast wordt veroorzaakt. Burgemeester Daphne Bergman: “Een besluit als dit neem ik niet zomaar. Met dit besluit hoop ik dat de overlast stopt en de veiligheid en leefbaarheid voor de mensen in de buurt terugkeert.”

Op 31 januari was in het pand sprake van een gaslekkage.

6 maanden sluiting 

Het pand is gesloten vanaf 3 februari tot en met 3 augustus 2021. Er wordt toezicht op het pand gehouden door zowel de politie als de toezichthouders van het pand. Als er overtredingen worden begaan treden de politie en het Openbaar Ministerie op. De eigenaar van het pand heeft een zorgplicht gekregen, waardoor de eigenaar verplicht is om het pand in goede staat te verkeren. Bij de sluiting werd hier de eigenaar nogmaals op gewezen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}