Buurt Vervoer Beuningen slaat enorm aan

Buurt Vervoer Beuningen slaat enorm aan

BEUNINGEN – Het project Buurt Vervoer Beuningen heeft in acht maanden tijd 2.060 keer iemand in de gemeente Beuningen vervoerd. Dat zijn ruim 50 ritten per week. Het project bestaat uit twee elektrische auto’s, die worden bestuurd door een team van 45 vrijwilligers.

Dit staat in het ‘Jaarbeeld 2018’ van welzijnsstichting Perspectief, dat vrijdag openbaar is gemaakt. Perspectief noemt het Buurt Vervoer een succes. Voor slechts één euro per rit worden ouderen en mensen die slecht ter been zijn van deur tot deur gereden.

Andere gemeenten hebben ook interesse

Dankzij dit laagdrempelige vervoer wordt eenzaamheid onder ouderen tegengegaan. Vooral op dinsdag en donderdag is er een topdrukte bij Buurt Vervoer. Inmiddels hebben ook andere gemeenten interesse getoond voor dit project.

Een ander project dat aanslaat is de Woemisoos, een open inloop voor alle kinderen uit Beuningen. Iedere woensdagmiddag komen zo’n 30 kinderen (6-12 jaar) naar de Woemisoos in jeugdactiviteitencentrum Hotspot. Daar kunnen ze knutselen, poolen, darten en voetballen in de pannakooi op het buitenterrein. Er zijn ook thema-activiteiten zoals carnaval, sinterklaas, pasen en het suikerfeest.

Ontmoetingsplaats

De vier eetpunten in de vier kernen van de gemeente Beuningen krijgen elk jaar langzaam aan meer deelnemers. Wekelijks eten daar nu in totaal zo’n 60 inwoners. Het eetpunt is vooral ook een ontmoetingsplaats voor ouderen.

Perspectief werkt met een team van 23 medewerkers en ruim 255 vrijwilligers. Men werkt steeds meer vanuit de wijken omdat inwoners daar de weg weten en zich thuis voelen. Perspectief streeft naar een samenleving waarin alle mensen tot hun recht komen en erbij horen.

De welzijnsorganisatie heeft in totaal 33 projecten onder haar hoede, waarvan er drie vorig jaar zijn gestart.     

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}