College Beuningen verwacht commotie over plan Groene Heuvels

College Beuningen verwacht commotie over plan Groene Heuvels

BEUNINGEN – Het Beuningse college van B&W maakt waarschijnlijk over enige tijd bekend welke plannen men heeft met recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk. Deze plannen zullen volgens het college de nodige commotie veroorzaken bij alle eigenaren en gebruikers van het recreatiepark.

Voor deze zogenoemde ‘Toekomstvisie Groene Heuvels’ voert het college inmiddels al verkennende gesprekken met een aantal partijen, zo staat te lezen in een brief van het college aan de gemeenteraad.

Geen arbeidsmigrantenpark

In die Toekomstvisie zal geen plaats zijn voor een arbeidsmigrantenpark, zoals eerder is voorgesteld door de exploitant van Groene Heuvels. “Nog los van het feit dat dit volgens het geldende bestemmingsplan ook niet is toegestaan,” aldus de brief.

Volgens het college is de situatie op de Groene Heuvels zeer complex, vanwege de verschillende eigendomsverhoudingen en onenigheid tussen belangenverenigingen van eigenaren. Naar mening van het college vraagt dit om een zorgvuldige aanpak die tijd kost.

Gemeenteraad wordt bijgepraat over Groene Heuvels

Verder kondigt het college aan dat de gemeenteraad op de commissievergadering van 30 januari uitgebreid wordt bijgepraat over de situatie op Groene Heuvels.

In de brief gaat het college ook in op de perikelen rondom de toeristenbelasting. De organisatie Munitax heeft een aanslag toeristenbelasting opgelegd aan Groene Heuvels. Tegen de hoogte van die aanslagen lopen nu juridische procedures. Munitax regelt de gemeentelijke belastingen voor vijf gemeenten, waaronder Beuningen.

Eigenaren en gebruikers worden geïnformeerd

Nadat de gemeenteraad is bijgepraat over de situatie rondom Groene Heuvels, gaat de gemeente alle eigenaren en gebruikers van het recreatiepark aanschrijven. Dan worden zij geïnformeerd over de mogelijk- en onmogelijkheden van het park. Het college denkt dat dit de nodige opschudding zal veroorzaken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}