Colonne met militaire voertuigen uit WOII rijdt door regio Nijmegen

Colonne met militaire voertuigen uit WOII rijdt door regio Nijmegen

REGIO – Een grote colonne van 50 historische tanks, pantservoertuigen, vrachtwagens en jeeps rijdt op vrijdag 20 september van Groesbeek naar Oosterhout. Dat gebeurt in het kader van de herdenking, dat 75 jaar geleden operatie Market Garden plaatsvond en de bevrijding van Nederland begon.

De bijzondere legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog leggen dezelfde route af als de Britse troepen destijds in 1944. De ongeveer 150 bemanningsleden in de 50 voertuigen dragen originele Britse uniformen. De wagens worden opgetuigd met origineel camouflagemateriaal en oude tenten.

Liberation Task Force

De herdenkingsrit wordt uitgevoerd door de Liberation Task Force (LTF). Dit is een vrijwilligersorganisatie die WOII herdenkingsritten uitvoert in onder andere Nederland en het Franse Normandië.

De vrijwilligers bestaan uit actief dienende militairen, gepensioneerde militairen, politie mensen (actief en gepensioneerd), gewone burgers, familie van Market Garden veteranen, en anderen. De organisatie is vier jaar bezig geweest met het organiseren van deze herdenkingsrit.   

Historische voertuigen te bezichtigen

De gemeente Beuningen meldt dat de colonne ook door Beuningen komt. Tussen 11.00 en 18.00 uur staan er historische voertuigen op het Asdonck terrein in het centrum van Beuningen. Iedereen is van harte welkom om daar te komen kijken. De toegang hiervoor is gratis.

De voertuigen en bemanningsleden rijden volgens de gemeente Beuningen op 20 september tussen 11.00 en 13.00 uur op de Schoenaker en Van Heemstraweg in Beuningen. Ook vanaf 18.00 uur rijdt er weer een groep oude militaire tanks, pantservoertuigen, vrachtwagens en jeeps over beide wegen in de gemeente Beuningen.    

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}