Diervriendelijke kippenboerderij Kipster geopend in Beuningen

Diervriendelijke kippenboerderij Kipster geopend in Beuningen

BEUNINGEN – Kipster heeft in Beuningen de deuren van een diervriendelijke kippenboerderij geopend. Aan de Hosterdstraat in Beuningen werd sinds het afgelopen voorjaar gebouwd om 42.000 kippen te huisvesten. Die kippen zijn straks goed voor zo'n 40.000 eieren per dag.

Het is de tweede vestiging voor het bedrijf, dat eerder al startte in Venray. "In Venray zijn we gestart, in samenwerking met Lidl. Dat ging zo goed dat er een nieuwe vestiging bij moest", vertelt Ruud Zanders, een van de oprichters van Kipster. En daarbij viel de keus op de Hosterdstraat in Beuningen. "We willen in de buurt van een grote stad zitten, want we zijn open voor bezoekers". Vanaf maandag 13 januari kunnen geïnteresseerden vanaf 10.00 uur 's morgens een kijkje nemen bij de kippen.

Tekst gaat verder onder de video.

Efficiënte werkwijze

Zanders pakt het met Kipster net iets anders aan dan andere kippenboeren: "We voeren de kippen met reststromen van humane productie". Dat betekent dat er geen specifiek kippenvoer nodig is voor de kippen, en de productie van eieren dus efficiënter verloopt. "We werken met zoveel mogelijk respect voor dier, milieu en mens. Onze werkwijze is ontwikkeld samen met de Dierenbescherming."

Foto: RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}