Digitaliseringsvouchers voor ondernemers in retail, detailhandel en horeca

Digitaliseringsvouchers voor ondernemers in retail, detailhandel en horeca

NIJMEGEN/BEUNINGEN – Ondernemers in Nijmegen en Beuningen kunnen sinds dinsdag een digitaliseringsvoucher aanvragen via RvN@. Het gaat om ondernemers in retail, detailhandel en horeca. Met deze vouchers kunnen zij hulp inschakelen om bijvoorbeeld een webshop te starten. Beide gemeenten willen met deze actie ondernemers ondersteunen die zijn getroffen door de coronacrisis.

Door de aanhoudende crisis kunnen zij hun producten niet op de normale manier aanbieden. Digitale dienstverlening biedt daarom op dit moment kansen: zo kan er een expert worden ingehuurd die helpt om deze vorm van dienstverlening op te zetten. Volgens Nijmegen en Beuningen blijft dit, ook na corona, belangrijk.

Succesvolle toekomst na corona

Wethouder Monique Esselbrugge van Nijmegen: 'De nieuwe lockdown vraagt natuurlijk weer veel van de veerkracht van onze ondernemers. Digitalisering is in deze tijd een essentiële voorwaarde voor veel bedrijven om te overleven, maar het is ook een voorwaarde om klaar te zijn voor een succesvolle toekomst na corona. De behoefte om die stap te zetten, is groot. Dat horen we van veel ondernemers. De digitaliseringvouchers helpen daarbij.'

Wethouder Hans Driessen van Beuningen: 'De maatregelen rondom corona benadrukken dat digitalisering de toekomst is. De vouchers maken het mogelijk hieraan gericht te werken'.

Maximale vergoeding

De vouchers kunnen sinds 22 december worden aangevraagd via de website van de regionale innovatiehub RvN@. Daar is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden. De vouchers dekken 50 procent van de totale kosten, met een maximale vergoeding. In Nijmegen is dat 2.500 en in Beuningen 1.000 euro.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}