Discussie wethouders drie gemeenten over duurzame energie

Discussie wethouders drie gemeenten over duurzame energie

REGIO – Hoe kunnen de inwoners van een gemeente meeprofiteren van de plannen om duurzame energie op te wekken? Deze vraag staat centraal bij een discussie tussen de wethouders van duurzaamheid van Druten, Wijchen en Beuningen, op maandagavond 17 juni.

Dan praten Piet de Klein (Beuningen), André Springveld (Druten) en Titus Burgers (Wijchen) met elkaar in het energiecircus van 'Burgers Geven Energie', dat van 20.00 tot 22.00 uur in de tuin staat van Kasteel Wijchen.  

Hoe kan burger meeprofiteren?

Het gratis toegankelijke energiecircus Burgers Geven Energie komt op 17 juni naar Wijchen. Diverse gasten, zoals de wethouders en de initiatiefnemers van ´Wind in Wijchen´, bekijken welke kansen er zijn om duurzame energie op te wekken in Wijchen. Welke plannen zijn er in de gemeente en wat betekent dit voor de gemeente Wijchen? Vooral belangrijk is de vraag, hoe zorgen we ervoor dat de burgers kunnen meeprofiteren van deze ontwikkelingen?

De gemeente Wijchen wil in het jaar 2040 energieneutraal zijn en de energietafel van het energiecircus laat zien wat hiervoor nodig is. Hoe wordt er met zon, wind en andere bronnen voldoende alternatieve energie opgewekt? De wethouders gaan daarover met elkaar en met het aanwezige publiek in discussie.

Groene stroom tegen gunstig tarief

De mensen van Wind in Wijchen willen bij Bijsterhuizen samen met burgers en plaatselijke bedrijven, groene stroom opwekken en tegen een gunstig tarief aanbieden aan iedereen in Wijchen.  

Het energiecircus organiseert ook nog een quiz, waarin wordt gepeild in hoeverre de inwoners van Wijchen duurzaam zijn ingesteld.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}