Exploitant Groene Heuvels blijft bij plan voor park arbeidsmigranten

Exploitant Groene Heuvels blijft bij plan voor park arbeidsmigranten

EWIJK – Exploitant Sander van der Weerden van recreatiepark Groene Heuvels in Ewijk zet zijn plan door, om voor een periode van drie jaar alleen nog maar vakantiehuisjes te verhuren aan Poolse arbeidsmigranten.

Op een vergadering van de vereniging van eigenaren heeft volgens Van der Weerden maandag een grote meerderheid van de huisjesbezitters gekozen voor zijn plan. "Ik heb verder geen keuze meer, want deze mensen zijn mijn klanten. Als ik nu iets anders zou besluiten, dan kan ik net zo goed meteen stoppen met alles," zo stelt Van der Weerden.

Tekst gaat verder onder de video.

Langdurige permanente bewoning

Na die periode van drie jaar zou Groene Heuvels weer volledig een vakantiepark moeten worden. De exploitant zegt min of meer met de rug tegen de muur te staan. Momenteel worden al 40 tot 50 huisjes bewoond door Poolse arbeiders. Ook zijn er de nodige mensen die permanent op de Groene Heuvels wonen, sommigen zelfs al meer dan 20 jaar. "Momenteel worden 5 à 6 huisjes per maand verkocht aan mensen die er permanent gaan wonen, of er komen Polen te wonen," zegt de exploitant.

Van der Weerden hoopt dat de gemeente Beuningen na die drie jaar wel gaat handhaven. "Dat is ons in het verleden niet gelukt."

De gemeente Beuningen heeft inmiddels afwijzend gereageerd op het plan voor een ‘Polenpark’. Beuningen vindt dat Groene Heuvels een vakantiepark moet blijven en stelt dat de exploitant daarvoor verantwoordelijk is.

Samenwerken

Door sommigen is ook voorgesteld dat Groene Heuvels zou moeten openstaan voor senioren en/of starters. Van der Weerden: "In 2010 hebben wij al voorgesteld om van Groene Heuvels een seniorenpark te maken. Daar was toen en ook nu nog zeker behoefte aan. De gemeente wees dat plan destijds af, omdat het te veel zou gaan lijken op permanente bewoning."

De ideale situatie zou volgens Van der Weerden zijn als de gemeente en zijn Groene Heuvels Exploitatie BV gaan samenwerken, met een duidelijk gezamenlijk doel voor ogen. Dat scenario lijkt voorlopig echter niet haalbaar.     

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}