Fusie Rode Kruis afdelingen Beuningen en Wijchen

Fusie Rode Kruis afdelingen Beuningen en Wijchen

REGIO – De Rode Kruis-afdelingen Beuningen en Wijchen gaan fuseren, tezamen met de afdelingen Midden Maas en Waal en Midden-Betuwe. Deze vier afdelingen gaan voortaan verder onder de naam Rode Kruis Gelderland Zuid-Midden.

Dat heeft een woordvoerster van het Rode Kruis district Gelderland-Zuid maandag bekendgemaakt.

In het gebied van de nieuwe afdeling zijn ongeveer 150 vrijwilligers actief. Het Rode Kruis Gelderland Zuid-Midden zoekt nog een voorzitter, een secretaris en een financieel bestuurder.

Noodhulporganisatie

De fusie van de vier afdelingen moet volgens de woordvoerster voor het eind van dit jaar zijn afgerond. Het moet ertoe leiden dat alle activiteiten beter worden georganiseerd.

Het Rode Kruis is een noodhulporganisatie, die zowel in het buitenland als in Nederland actief is. De organisatie telt in ons land 24 districten, die gelijk lopen met de veiligheidsregio’s. De meeste districten zijn weer onderverdeeld in afdelingen.

Ruim 21.000 vrijwilligers

Het Rode Kruis telt in Nederland ruim 21.000 vrijwilligers, die in actie komen bij noodsituaties. Ook geeft de organisatie workshops om de vrijwilligers goed voor te bereiden op noodsituaties.

Daarnaast geeft het Rode Kruis lessen in EHBO en reanimatie. Er zijn ook speciale teams die mensen helpen die tijdens een oorlog of natuurramp hun familie zijn kwijtgeraakt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}