Geen boeteclausules Boskalis voor vertraging Beuningse Plas

Geen boeteclausules Boskalis voor vertraging Beuningse Plas

BEUNINGEN – Het bedrijf Boskalis, dat het zandwinproject Beuningse Plas gaat uitvoeren, zal de gemeente Beuningen geen boeteclausules in rekening brengen. Dat zei vrijdag een woordvoerster van de gemeente Beuningen.

Woensdag maakte de gemeente Beuningen bekend dat de Raad van State pas begin volgend jaar uitspraak doet in de juridische procedures die omwonenden hebben aangespannen.

De woordvoerster: “De boeteclausules zijn niet aan de orde. Boskalis is al begonnen met het voorbereidende werk op de locatie. Het werk voor de daadwerkelijke ontzanding starten we uiteraard pas als de Raad van State uitspraak heeft gedaan.”

Gemeente: “Het project ligt op schema”

Beuningen heeft de afgelopen jaren steeds gesteld dat de zandwinning bij de Beuningse Plas per 1 januari 2020 moet beginnen, anders zouden er boeteclausules in werking treden. Woensdag zei een woordvoerster nog: “We hebben zeer regelmatig contact met Boskalis. Het project ligt op schema.”

Inwoners, bedrijven en instellingen hadden 19 zienswijzen (bezwaarschriften) ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning voor de zandwinning Beuningse Plas.

Nog geen commentaar van Boskalis

De woordvoerster van de gemeente zegt er vertrouwen in te hebben dat de beruchte uitspraak van de Raad van State over stikstof (het PAS programma) geen of beperkte invloed heeft op het zandwinproject. “Zoals elk project in Nederland moet ook de zandwinning Beuningse Plas aan de stikstof regels voldoen. De problematiek is helder,” aldus de woordvoerster.

Boskalis heeft nog niet gereageerd op het feit dat het project waarschijnlijk vertraging oploopt, nu er pas in de loop van volgend jaar echt met de graafwerkzaamheden kan worden begonnen.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}