Gemeente Beuningen geeft gratis cursus ‘Psychische problemen’

Gemeente Beuningen geeft gratis cursus ‘Psychische problemen’

BEUNINGEN – Inwoners van de gemeente Beuningen kunnen volgend jaar een gratis cursus ´Eerste hulp bij psychische problemen´ volgen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, die in mei en juni plaatsvinden, zo maakte de gemeente Beuningen woensdag bekend.

Men wil zo het begrip voor mensen met psychische problemen vergroten en voorkomen dat eventuele problemen escaleren.

Door de cursus krijgen inwoners meer inzicht in psychische aandoeningen en leren ze bepaalde situaties beter inschatten. Ook leren ze hoe ze eerste hulp kunnen bieden aan mensen met beginnende psychische problemen. Daarnaast krijgen ze informatie over problemen als depressie, angst, drugsgebruik en psychose.

Kwart mensen krijgt ooit psychische problemen

Wethouder Pim van Teffelen wijst op het belang van de cursus. "Eén op de vier Nederlanders krijgt ergens in zijn leven te maken met psychische problemen. Het is belangrijk deze mensen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dankzij de cursus kunnen we elkaar helpen," aldus Van Teffelen.

De wethouder benadrukt dat iedereen aan de cursus kan deelnemen. Men hoeft volgens hem geen zorgopleiding te hebben gevolgd. De cursus wordt gegeven in het gemeentehuis aan de Van Heemstraweg. De gemeente Beuningen organiseert de cursus, die officieel ‘Training Mental Health First Aid (MHFA) heet, samen met de zorgorganisatie Indigo.

Speciale theatervoorstelling nodigt uit tot nadenken

Op woensdag 16 januari vindt er een aftrap voor de cursus plaats in theater de Molen in de Molenstraat in Beuningen. Deelnemers krijgen dan een theatervoorstelling te zien en worden verder bijgepraat over de cursus. De theatervoorstelling ‘Vind je het gek’ nodigt uit tot nadenken en dialoog over leven met een psychische aandoening. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}