Gemeente Beuningen sluit drugspand aan Palinggracht

Gemeente Beuningen sluit drugspand aan Palinggracht

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen heeft donderdag een drugspand aan de Palinggracht gesloten. Niemand mag de woning meer in, de ramen en deuren zijn afgesloten, verzegeld en het slot is vervangen. Verbreken van de verzegeling is strafbaar meldt de gemeente.

Het pand in Beuningen gaat voor 4 maanden dicht. De politie heeft de woning eind vorig jaar doorzocht, waarbij ze drugs, contant geld en een vuurwapen vonden.

Aantasting veiligheid en leefbaarheid

Burgemeester Bergman: 'Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik als drugspand. Zo’n drugspand is gevaarlijk, denk aan bijvoorbeeld brandgevaar, criminelen die elkaar opzoeken of een mogelijke schietpartij. Drugs en vuurwapens in een woonwijk is onacceptabel. Het is een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid in onze woonwijken. Ik hoop dat onze inwoners het melden als ze vermoeden dat een woning of bedrijfspand wordt gebruikt als hennepkwekerij of voor de productie van andere drugs.'

Crimineel gedrag

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen. Dat kan voor onveilige situaties in woonwijken zorgen. Het verdiende geld wordt vaak witgewassen zodat het van illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld.

Inval december vorig jaar

De drugs en andere zaken zijn volgens de gemeente Beuningen in december vorig jaar gevonden bij een inval in de woning. Tussen de inval en de sluiting van een woning zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar of de gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep gaan tegen de sluiting.

Coronacrisis

Deze keer speelde ook de coronacrisis mee in de afweging. Vanwege de aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus, wordt een mogelijke woningsluiting zeer zorgvuldig afgewogen. De overtredingen zijn zo ernstig, dat een sluiting toch noodzakelijk is. De bewoners van de woning hebben langer de tijd gekregen om vervangende woonruimte te vinden, zegt de gemeente.

Melden drugsoverlast

Politie en gemeente zien graag dat drugsoverlast wordt gemeld. Ervaren bewoners drugsoverlast of vermoeden ze hennepteelt, dan kan contact op worden genomen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Lees ook:

BURGEMEESTER BERGMAN SLUIT DRIE 'DRUGSPANDEN' IN GEMEENTE BEUNINGEN

GEMEENTE BEUNINGEN SLUIT DRUGSPAND IN EWIJK

BURGEMEESTER BERGMAN SLUIT DRUGSPAND IN EWIJK

BURGEMEESTER BEUNINGEN SLUIT DRUGSPAND IN EWIJK

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}