Gemeente dreigt eigenaren Groene Heuvels met dwangsommen

Gemeente dreigt eigenaren Groene Heuvels met dwangsommen

EWIJK – Arbeidsmigranten en mensen die permanent wonen op recreatiepark de Groene Heuvels bij Ewijk krijgen van de gemeente Beuningen een half jaar de tijd om alternatieve woonruimte te zoeken. Dat heeft de gemeente maandagmiddag bekendgemaakt.

Volgens de gemeente worden meer dan 100 van de 205 vakantiehuisjes gebruikt door arbeidsmigranten, met name Polen. In het park wonen in totaal meer dan 500 arbeidsmigranten. Daarnaast worden zo’n 40 huisjes permanent bewoond door de eigenaren, zo stelt de gemeente. Slechts ongeveer 60 vakantiehuisjes zijn beschikbaar als recreatiewoning.

Eigenaar kan zienswijze indienen

De gemeente heeft maandag een brief gestuurd naar alle eigenaren van recreatiewoningen, die worden gebruikt op een wijze die ingaat tegen het geldende bestemmingsplan. Het college van B&W zegt dat men een vitaal vakantiepark binnen zijn gemeentegrenzen wil. Permanente bewoning is dan ook niet toegestaan.

Huisjeseigenaren die zich na zes maanden nog steeds niet aan de regels houden, krijgen door de gemeente een dwangsom opgelegd. De gemeente wijst er ook op dat huisjeseigenaren een zienswijze (bezwaarschrift) kunnen indienen bij het gemeentebestuur, als ze denken dat ze niet in strijd handelen met het bestemmingsplan.

In najaar overleg met gemeenteraad

“Soms wonen mensen met een bepaalde reden op de Groene Heuvels. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van sociale problemen. Het blijven wonen op de Groene Heuvels is geen optie,” zegt burgemeester Daphne Bergman. “We gaan met deze mensen in gesprek, samen met het Sociaal Team, om naar oplossingen te zoeken,” aldus de burgemeester.

Volgens de gemeente wordt er samen met de terreineigenaar gezocht naar manieren om van de Groene Heuvels weer een vitaal vakantiepark te maken. Dat is iets van de lange termijn. Het college zegt dat men na de zomer met de gemeenteraad in gesprek gaat over de toekomst van de Groene Heuvels. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}