Gemeenteraad Beuningen lijkt woningbouw Asdonck te steunen

Gemeenteraad Beuningen lijkt woningbouw Asdonck te steunen

BEUNINGEN – Op het Asdonck-terrein tegenover de kerk in Beuningen staan de laatste dagen graafmachines en is een klein terrein afgezet met hekken. Sommige inwoners hadden de indruk dat de woningbouw op het Asdonck-terrein reeds was begonnen, maar dat is nog niet zo.

Het Asdonck-terrein dient tijdelijk als opslagplaats voor materialen en machines voor wegenbouwers. Men is namelijk begonnen met de aanleg van het laatste stuk snelfietsroute van Nijmegen naar Beuningen-Noord.

Dat betekent dat er de komende weken werkzaamheden plaatsvinden langs de Van Heemstraweg tussen de rotonde met de Wilhelminalaan en de rotonde met de Schoenaker. Over een lengte van enkele honderden meters wordt het fietspad verbreed en krijgt het de bekende rode kleur.

Tekst gaat verder onder de video.

Slechts enkel raadslid tegen woningbouw

De bouwplannen van het college voor het Asdonck-terrein lijken overigens te kunnen rekenen op de steun van de meerderheid van de gemeenteraadsleden van Beuningen. Dat bleek dinsdagavond tijdens de raadscommissie Ruimte in het gemeentehuis.

Slechts een enkel raadslid – VVD’er Paul ten Haaf – sprak zich uit tegen de plannen voor woningbouw. Volgens Ten Haaf is er niet serieus gekeken naar de mogelijkheid om op het Asdonck-terrein een multifunctionele accommodatie te bouwen, met zwembad, sporthal en dorpshuis.

Raad neemt 24 september definitief besluit

Voor het Asdonck-terrein zijn plannen ontwikkeld voor 54 koop- en huurappartementen in drie verschillende appartementencomplexen. De appartementengebouwen worden drie, vier en vijf hoog. De gemeenteraad neemt hierover op 24 september een definitief besluit.  

De wooncomplexen komen te liggen rondom een terrein waar ook in de toekomst voldoende ruimte is voor de mobiele schaatsbaan van het evenement Beuningen On Ice. Dat is globaal de ruimte waar ook in het verleden de schaatsbaan altijd stond.

Voldoende plaats voor Beuningen On Ice (BOI)

De Beuningse architecten Pieter Oosterhout en Wil Janssen verklaarden dinsdagavond dat er in de toekomst absoluut voldoende ruimte zal zijn voor Beuningen On Ice. De gemeenteraad toonde zich daarmee tevreden.

Wethouder Piet de Klein zei dinsdagavond niet te weten of de stikstofproblematiek de woningbouwplannen op de Asdonck gaat dwarsbomen. “Niemand in ons land weet momenteel hoe het verder moet met de stikstof-problematiek, het PAS-verhaal,” zo zei de Klein.

Volgens de wethouder wordt er in Den Haag volop gestudeerd op de vraag hoe men er iets op kan vinden, zodat bouwers en ontwikkelaars toch weer alle bouwprojecten van de grond kunnen tillen. “Zodra dat mogelijk is, zullen we iedereen hierover inlichten,” aldus de wethouder.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}