Groene Heuvels wil tijdelijk arbeidsmigranten huisvesten

Groene Heuvels wil tijdelijk arbeidsmigranten huisvesten

EWIJK – Vakantiepark de Groene Heuvels in Ewijk heeft plannen om tijdelijk in een verblijfsplek voor arbeidsmigranten te veranderen. Het park ziet een toename aan permanente inwoners en arbeiders vanuit uitzendbureau's, wat financiële zorgen opwekt.

Sander van der Weerden, directeur van Groene Heuvels Exploitatie BV, wil met dit plan voorkomen dat het park moet sluiten.

Het plan

In het plan wordt het park drie jaar lang voor arbeidsmigranten ter beschikking gesteld, deze periode zal de gemeente tijd bieden om handhavingsplannen te realiseren, zodat het park zich daarna weer volledig op toeristen kan richten. Er is al sprake van een uitzendbureau dat interesse toont in het huren van de huisjes. Een deel van deze opbrengsten zal naar het uiteindelijke herstellen van het toeristenpark gaan.

Tekst gaat verder onder de video.

Belangstelling

Begin 2018 kon vakantiebedrijf Hogenboom een zelfde soort plan niet waarmaken door een tekort aan belangstelling vanuit de eigenaren. Tot nu toe krijgt Van der Weerden positieve reacties van zijn aandeel huisjesbezitters, dit heeft volgens hem te maken met het opstellen van duidelijke toekomstplannen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}