Handhaving op Groene Heuvels kost gemeente Beuningen veel geld

Handhaving op Groene Heuvels kost gemeente Beuningen veel geld

BEUNINGEN – De kosten van de handhavingsprocedures op recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk kunnen fors oplopen. Volgens het college van B&W van Beuningen is dat echter geen reden om af te zien van handhaving.

Dat antwoordt het college op raadsvragen van D66-fractievoorzitter Roel Kuppens. Inmiddels hebben al 80 huisjeseigenaren een aanschrijving van de gemeente ontvangen met betrekking tot bestuursdwang. En er volgen nog meer aanschrijvingen.

Gemeente ontving 180 zienswijzen

Het college zegt alle kosten nu nog te kunnen opvangen binnen de bestaande budgetten. Daarnaast krijgt de gemeente vanuit het project Ariadne van de provincie menskracht en juridische ondersteuning aangereikt.

De Groene Heuvels telt ruim 200 vakantiewoningen. Het college zegt liefst 180 zienswijzen te hebben ontvangen. Aangezien die zorgvuldig moeten worden behandeld, vraagt dit volgens het college meer tijd. Volgens de gemeente worden 46 van de ruim 200 vakantiewoningen permanent bewoond. In ongeveer 130 vakantiewoningen zijn arbeidsmigranten gehuisvest. 

Handhaving zorgt voor financiële schade bij huisjeseigenaren

Het college erkent dat de huisjeseigenaren financiële schade kunnen ondervinden van de handhaving. Die eigenaren blijven zelf verantwoordelijk voor de consequenties van het oneigenlijk gebruik, zoals permanente bewoning en verhuur aan arbeidsmigranten, zo stelt het college.

D66 constateert dat alle voorzieningen op het recreatiepark worden afgebouwd of verhuurd aan derden, zoals bijvoorbeeld het zwembad. “De gemeente is echter niet verantwoordelijk voor de instandhouding van voorzieningen, de bedrijfsvoering en het onderhoud van het recreatiepark. Dat is iets van de exploitant en de eigenaren van de recreatiewoningen zelf,” aldus het college in antwoord op de vragen van D66.    

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}