Handhaving tegen mensen die vast op Groene Heuvels wonen

Handhaving tegen mensen die vast op Groene Heuvels wonen

BEUNINGEN – Tegen mensen die permanent wonen op recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk wordt een handhavingstraject opgestart. Dat zegt de gemeente Beuningen dinsdagmiddag na afloop van een grote controleactie, die samen met de politie en de belastingdienst is uitgevoerd. Deze mensen krijgen wel van de gemeente de tijd (een begunstigingstermijn) om de overtreding te beëindigen.

De gemeente heeft geconstateerd dat veel arbeidsmigranten gebruikmaken van de woningen op het park. Hoeveel precies heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder de video.

Gemeente ontmoet veel begrip voor acties

Veel bewoners en gebruikers van het recreatiepark hadden volgens de gemeente begrip voor de inventarisatie en controles die zijn uitgevoerd. De gemeente zegt nu een veel beter beeld te hebben van wie er op het park verblijft.

De politie heeft een aantal recreatiewoningen bezocht en daarbij zijn spullen in beslag genomen die gebruikt kunnen worden bij de hennepteelt. Daarnaast zijn er door de politie boetes geïnd, die nog open stonden. De Belastingdienst heeft beslag gelegd in verband met openstaande aanslagen.

In najaar overleg met gemeenteraad

De gemeente noemt de acties van vandaag “een eerste stap in het proces”. Men wil samen met de terreineigenaar zoeken naar een permanente oplossing voor de Groene Heuvels. “Hoe en op welke wijze een voor het toerisme geschikt, vitaal vakantiepark te realiseren is, is iets van lange termijn,” zo stelt de gemeente.

Men hoopt dat deze actie en ook volgende acties zullen leiden tot een dialoog. “Die uitkomsten nemen we dan mee in het gesprek dat we in het najaar starten met de gemeenteraad over de toekomst van de Groene Heuvels. Dat gesprek starten we in het najaar,” aldus de gemeente.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}