Hans Driessen uit Beuningen interim-wethouder in Sint Anthonis

Hans Driessen uit Beuningen interim-wethouder in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS – Voormalig wethouder Hans Driessen uit Beuningen wordt tijdelijk wethouder in het Brabantse Sint Anthonis, de westelijke buurgemeente van Boxmeer. Hij is door de lokale partij ‘Sint Anthonis Nu’ gekozen tot vervanger van wethouder Jos Raemaekers, die een operatie moet ondergaan. Raemaekers is waarschijnlijk minimaal zes maanden met ziekteverlof.

Driessen wordt op vrijdagmiddag 11 januari tijdens een extra raadsvergadering benoemd en meteen ook geïnstalleerd. In het vorige college van B&W van Beuningen was Driessen vier jaar lang wethouder van financiën en onderwijs. Daarvoor was hij secretaris in de gemeente Druten. Raemaekers beheerde de portefeuille financiën en leefbaarheid, die Driessen nu dus overneemt.

Weinig inwoners

Momenteel heeft Hans Driessen een eigen bureau in interim-management en advies. Hij woont nog altijd in Beuningen. Burgemeesters zijn verplicht om te wonen in de gemeente waar men werkzaam is, maar deze regeling geldt niet voor wethouders.

Sint Anthonis is qua oppervlakte weliswaar groter dan bijvoorbeeld de gemeente Nijmegen, maar er wonen slechts zo’n 4.200 mensen. Het telt ongeveer 1600 huishoudens en is dan ook vooral een plattelandsgemeente. Sint Anthonis wordt in Brabant steevast aangeduid als “Sint Tunnis”. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}