Huurdersbelang Beuningen wil goedkope woningen realiseren

Huurdersbelang Beuningen wil goedkope woningen realiseren

EWIJK – De huurdersvereniging Huurdersbelang Beuningen zou graag een project oppakken, waarbij een groep mensen zelf goedkope woningbouw realiseert in Beuningen. Dat zei woordvoerder Rob Leegwater van de vereniging onlangs voor de radio van RN7.

Rob Leegwater zegt hierover een verzoek te hebben ingediend bij de gemeenteraad van Beuningen. “We zoeken eerst steun bij de politiek voor onze plannen, want we gaan niet aan een dood paard lopen trekken,” zo zei Leegwater.

CPO

Hij vindt dat mensen zelf het initiatief moeten kunnen nemen om woningen te realiseren. Ook het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) gaat uit van het principe dat een groep bewoners zelf de woonomgeving en de woningen kan ontwikkelingen.

Bij CPO kiezen mensen meestal zelf een architect en aannemer. Rob Leegwater gaat in zijn ideeën nog een stap verder. Hij denkt dat een groep mensen ook de werkzaamheden van een architect en aannemer helemaal zelf kunnen uitvoeren.

Grote investeerder

Huurdersbelang Beuningen zou een flink aantal goedkope woningen willen realiseren. Leegwater denkt daar wel een grote investeerder, zoals bijvoorbeeld een pensioenfonds, voor te kunnen interesseren. “Woningbouw is een van de meest zekere investeringen die je kunt bedenken,” zo meent hij. Leegwater zegt in principe geen geld van de gemeente nodig te hebben.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}