Huurdersclub Beuningen wil met eigen team huurders helpen

Huurdersclub Beuningen wil met eigen team huurders helpen

BEUNINGEN – De Huurdersbelangenvereniging Beuningen (HBB) wil een team van vrijwilligers samenstellen, een soort ombudsteam, dat huurders gaat ondersteunen bij hun dagelijkse zorgen over hun woonsituatie. Dat staat in het nieuwe Beleidsplan van de vereniging dat onlangs bekend is gemaakt.

De HBB wil samen met inwoners meer inzicht krijgen in de werkelijke behoefte aan woonruimte in de gemeente Beuningen. Daarvoor wil men een speciale app ontwikkelen waarmee inwoners en woningzoekenden via hun mobiele telefoon hun woonwensen kunnen aangeven.

Plan voor zelfvoorzienende wijk

Verder meldt het Beleidsplan het idee om een woonproject X te lanceren. Het idee is om een team van jonge Beuningenaren uit alle geledingen van het politieke spectrum bijeen te krijgen met een bouwkundige, werktuigbouwkundige , sociale of economische achtergrond. Het project betreft een levensloop bestendige gemengde wijk met betaalbare woningen, met laagbouw en gestapelde gezinswoningen. Een zelfvoorzienende wijk met een eigen duurzame energievoorziening.  

De Huurdersbelangenvereniging heeft de nodige kritiek op woningcorporatie Standvast Wonen. Men wil allerhande gegevens over Standvast vergelijken met andere Nijmeegse corporaties, maar op voorhand zegt men al te weten dat Standvast een “vreemde eend is in de groep".

“Standvast moet meer investeren in woningverbetering”

Ook zet men grote vraagtekens bij de onderbouwing van de prestatieafspraken en het bod van Standvast Wonen voor de gemeente Beuningen.

Volgens de HBB heeft Standvast per 1 januari 2018 voor 146 miljoen euro aan huuropbrengsten geïnvesteerd in andere activiteiten dan betaalbare volkshuisvesting. De vereniging is van mening dat de tijd is gekomen om dit vastgoed te verkopen en de opbrengst te investeren in woningverbetering en de energietransitie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}