In de Kas in Winssen moet activiteiten sterk verminderen

In de Kas in Winssen moet activiteiten sterk verminderen

WINSSEN – De evenementenlocatie ‘In de Kas’ aan de Plakstraat 8A in Winssen moet haar activiteiten ná 15 december sterk verminderen. Het Beuningse college van B&W zegt geen mogelijkheid te zien om het bestemmingsplan zodanig te wijzigen, dat er permanent horeca-activiteiten mogen plaatsvinden.

Voor dit jaar staan er al meer dan 50 evenementen gepland, waaronder bijna 40 huwelijkspartijen. Ná 15 december wordt er jaarlijks nog slechts 12 keer ontheffing verleend voor feesten die de geluidsnormen iets overtreden en ook mag men nog maar 12 keer per jaar alcohol schenken.

Initiatiefnemers In de Kas teleurgesteld

In de Kas zou bij een verplaatsing meer naar achteren op het terrein de huidige activiteiten mogelijk kunnen voortzetten. Dan zouden overigens wel een groot aantal aanpassingen moeten plaatsvinden, zo stelt een deskundige van de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). In de Kas zal dan een aangepast inrichtingsplan moeten laten opstellen. In dat geval zal het college alles opnieuw heroverwegen.

Bas Aalbers, samen met zijn vrouw de initiatiefnemer van In de Kas, zegt daar heel weinig voor te voelen. “Dan gaan we misschien maar naar een andere gemeente,” aldus een teleurgestelde Aalbers.

Populaire eventlocatie

In de Kas heeft sinds 2016 een tijdelijke vergunning die eind dit jaar afloopt. De afgelopen jaren is In de Kas uitgegroeid tot een populaire eventlocatie met vorig jaar meer dan 80 events. In de Kas had een principeverzoek ingediend om de tijdelijke afwijking om te zetten in een permanente bestemmingsregeling voor hun horeca-activiteiten.

Meer geluidsoverlast dan was voorzien

De ODRN is om advies gevraagd en die benadrukt dat de huidige activiteiten niet passen binnen het geldende bestemmingsplan. Er worden vaker grotere evenementen, zoals bruiloften, gehouden dan destijds was voorzien. Daarbij wordt het buitenterras vaker gebruikt tot laat in de avond. Dat geeft meer geluidsoverlast dan eerder was gepland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}