Inwoners Beuningen willen rotondes en bermen ‘adopteren’

Inwoners Beuningen willen rotondes en bermen ‘adopteren’

BEUNINGEN – Enkele inwoners van Beuningen hebben het plan opgevat om diverse rotondes en bermen langs wegen te ‘adopteren’. Zij willen deze rotondes en bermen groener maken en een veel betere uitstraling geven.

Dit is een van de vier initiatieven die raadsleden van Beuningen hebben uitgekozen op de in september gehouden Motiemarkt. Op de vergadering van dinsdag 4 december besluit de gemeenteraad of men geld beschikbaar stelt voor de vier plannen.

Groene rotondes

De bedenkers van het rotonde-plan zeggen trots te zijn op de groene gemeente Beuningen. Een aantal rotondes en middenbermen hebben echter geen goede uitstraling. Zij hopen dat de gemeenteraad budget beschikbaar stelt om de rotondes en middenbermen op te knappen. Zelf zijn zij bereid om hiervoor de handen uit de mouwen te steken.  

Jaarlijks wordt in het gemeentehuis een Motiemarkt gehouden, waar inwoners hun eigen plannen kunnen presenteren aan raadsleden. Volgens de gemeente is de Motiemarkt een creatieve manier om burgers dichter bij de besluitvorming van de raad te betrekken.

10.000 euro

Voor de ideeën die gelanceerd worden via de Motiemarkt is in principe minimaal 10.000 euro beschikbaar, zo heeft de gemeenteraad eerder al besloten. Een ander idee waarover de gemeenteraad op 4 december zijn licht laat schijnen, is het plan om de scheidingslijnen tussen fietspaden en rijbanen, met name bij rotondes, duidelijker te markeren. 

Dit komt vooral de verkeersveiligheid van fietsers ten goede, zo betoogt de initiatiefneemster. Het is de bedoeling dat de scheidingsruggen van de fiets- en rijbanen met markerende verf veel beter zichtbaar worden. 

De gemeenteraad neemt verder besluiten over de aanleg van een hondenspeelveld en het plan om in Beuningen een Roze Dag te organiseren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}