Inwoners Winssen steunen plan windmolenpark bij Ewijk

Inwoners Winssen steunen plan windmolenpark bij Ewijk

WINSSEN – De Initiatiefgroep Winssen heeft in een brief aan de gemeenteraad van Beuningen haar steun uitgesproken voor het plan van de Gebiedsraad voor een windmolenpark bij Ewijk.

De leden van de groep zijn het absoluut niet eens met de kritiek van de drie samenwerkende actiegroepen tegen windmolens uit Ewijk. De actiegroepen noemen de plannen voor het plaatsen van 4 of 5 grote windmolens langs de Maas en Waalweg/A73 een zeer slechte ontwikkeling, die gezondheidsschade, geluidshinder en overlast zal gaan geven in heel Ewijk.

Kritiek "ongeloofwaardig"

Volgens de Initiatiefgroep Winssen zijn deze bezwaren niet gegrond en zeker niet bewezen. Ook noemt de groep de kritiek over gebrek aan openheid en transparantie “ongeloofwaardig”, gezien de moeite die is gedaan om samen met alle inwoners van Beuningen tot deze plannen te komen.

De Initiatiefgroep zegt dat het een illusie is te denken dat we nog kunnen wachten met het nemen van concrete stappen richting duurzaamheid. “Het algemeen belang is hier groter dan het individuele belang van een kleine groep huizenbezitters. Het is niet vijf vóór twaalf, het is al vijf over twaalf,” zegt de Initiatiefgroep in de brief.     

Trots  

De Winssenaren zeggen trots te zijn dat de gemeente Beuningen actie durft te ondernemen. Zij vrezen dat de politiek in ons land veelal niet door de zure appel durft heen te bijten, omdat ze bang zijn stemmen te verliezen. “Maar wachten kan niet meer! Om een leefbaar klimaat te behouden moeten wij al het mogelijke doen en zo snel mogelijk,” zo stelt de groep.

De Initiatiefgroep adviseert de gemeenteraad van Beuningen dan ook dringend om in te stemmen met de adviezen van de Gebiedsraad. In het verleden heeft de Initiatiefgroep Winssen zich over diverse onderwerpen uitgesproken. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}