Kinderfeest in Beuningen om Kindpakket te promoten

Kinderfeest in Beuningen om Kindpakket te promoten

BEUNINGEN – Op het Julianaplein in Beuningen wordt op zaterdag 20 april een gezellig kinderfeest gehouden om het Kindpakket Beuningen te promoten. Het Kindpakket is bedoeld om de jeugd uit gezinnen waar financieel weinig mogelijk is, extra kansen te bieden.

Het kinderfeest wordt geopend door wethouder Henk Plaizier en gepresenteerd door Ron Bons. Kinderen kunnen onder meer bellenblazen en plezier maken op een springkussen. Verder geven verenigingen demonstraties van sport, dans, toneel en zang. Het feest duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor alle kinderen in de gemeente Beuningen.

Meer kinderen hebben recht op Kindpakket

Ter plaatse is ook informatie beschikbaar over het Kindpakket, dat is bedoeld voor ouders met een laag inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Vorig jaar maakten in Beuningen 144 kinderen gebruik van het Kindpakket en werden er 236 boekingen geplaatst: voor bijvoorbeeld (sport)activiteiten, schoolreisje, aanschaf laptop, enzovoort.

De doelgroep bestaat volgens de gemeente uit minimaal 300 kinderen. Dat betekent dat zeker de helft van de kinderen die recht heeft op het Kindpakket, er nog geen gebruik van maakt. De precieze omvang van de doelgroep is bij de gemeente niet bekend.

Kindpakket ‘normaliseren’

De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om leuke dingen te doen, te sporten en zonder zorgen naar school te gaan. Ook de kinderen die opgroeien in gezinnen waar niet zo veel geld is. De opzet van dit feest is dan ook om, met iedereen in de gemeente Beuningen, het bestaan van het Kindpakket te vieren.

Mede door het feest hoopt de gemeente het Kindpakket meer te “normaliseren”, waardoor de drempel om er gebruik van te maken lager wordt. Sommige ouders voelen toch een soort gêne om het Kindpakket aan te vragen, maar volgens de gemeente is dat onzin en heeft men er gewoon recht op.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}