LED-verlichting drie voetbalvelden Beuningse Boys

LED-verlichting drie voetbalvelden Beuningse Boys

BEUNINGEN – Voetbalclub Beuningse Boys krijgt voor drie van haar voetbalvelden LED verlichting. De gemeente Beuningen helpt de voetbalvereniging met een stimuleringslening van maximaal 50.000 euro, zo maakte het college van B&W vrijdag bekend. De voetbalclub krijgt hiervoor ook nog subsidie vanuit het rijk.

De totale investering voor de LED verlichting bedraagt bijna 90.000 euro. Voor de stimuleringsregeling geldt eigenlijk een maximum van 40.000 euro, maar het college van B&W kan daar van afwijken.

220.000 euro

De stimuleringsregeling is bedoeld voor verduurzaming sportaccommodaties en maatschappelijk vastgoed. De gemeente heeft daar begin vorig jaar 400.000 euro voor beschikbaar gesteld. Momenteel is er in het fonds nog een positief saldo van 220.000 euro. De gemeente gaat er vanuit dat dit voldoende zal blijken te zijn om aan alle aanvragen te voldoen.

Dankzij de LED verlichting kan Beuningse Boys flink besparen op de energierekening van hun sportpark aan de Ooigraaf in Beuningen. Ook zorgt het voor een lagere uitstoot van CO2, zegt het college van B&W.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}