Lintjes voor echtpaar Van de Weetering-Zomer en voor nog vier Beuningenaren

Lintjes voor echtpaar Van de Weetering-Zomer en voor nog vier Beuningenaren

BEUNINGEN – Theo van de Weetering en Petra van de Weetering-Zomer zijn maandag beide benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kregen de lintjes uit handen van burgemeester Daphne Bergman in Gezinshuis De Meander, waar ze de oprichters van zijn. In De Meander bieden ze ruimte aan kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of gedrags- en ontwikkelingsprobleem.

Het koppel Van de Weetering-Zomer maakte sinds 2002 een ontwikkeling door van ouders, naar pleegouders en gezinsouders. In hun eigen gezin met zes dochters maakten ze ruimte, tijd en een huis voor meerdere pleegkinderen, die met liefde werden opgevangen en helemaal deel werden van het gezin. Het pleegouderschap mondde in 2009 uit in gezinshuis Driestroom De Meander.

Lintjes in het gemeentehuis

Burgemeester Bergman reikte in het gemeentehuis nog vier lintjes uit, in klein gezelschap vanwege de corona-situatie. Deze vier gedecoreerden werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gedecoreerde Peter van Bergen zorgt al meer dan dertig jaar dag en nacht voor zijn vrouw, nadat die getroffen werd door een herseninfarct. Daarnaast maakt hij tijd vrij om anderen te helpen, en heeft bijna nooit verzuimd op zijn werk.

Op vele fronten zet Anja Janssen zich al tientallen jaren vrijwillig in, met name in Weurt. Zo was ze oprichter van het Our Choice koor, is ze actief voor de Parochie H. Andreas, stond ze aan de wieg van Jeugdhonk WeurtPerfect, en is gastvrouw bij speelotheek SpeelOsaurus.

Ook de vrijwillige activiteiten van Piet Thomassen (Ewijk) zijn breed: Parochie H. Johannes XXIII, scouting Ewijk, carnavalsvereniging De Dijkvelder en openluchtzwembad De Tuimelaar konden of kunnen allemaal op hem rekenen. Op hem doet nooit iemand tevergeefs een beroep.

Beuningenaar Mark van Loveren is van mening dat lokale activiteiten bijdragen aan saamhorigheid inde gemeenschap, en daar handelt hij dan ook naar. Hij is wellicht vooral bekend als voorzitter van Beuningen On Ice, maar zet zich daarnaast ook belangeloos in voor voetbalvereniging Beuningse Boys en carnavalsvereniging De Plekkers. Ook was Van Loveren bedenker en oprichter van Stichting Herenzitting Beuningen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}