LEES TERUG | Storm Ciara doet regio Nijmegen aan

LEES TERUG | Storm Ciara doet regio Nijmegen aan

NIJMEGEN – Nijmegen om omstreken zetten zich schrap voor storm Ciara. RN7 houdt natuurlijk het nieuws voor je in de gaten via dit liveblog. Heb je foto's van de storm die je ons niet wilt onthouden? Mail ze naar redactie@rn7.nl of stuur ze via onze Facebookpagina.

22.00 uur We sluiten het liveblog. Naar verwachting blijft het weer de komende twee dagen nog onstuimig. Blijf op de hoogte via RN7.nl

20.55 uur Ook verkeerslichten zijn niet veilig voor Ciara. Op het kruispunt van de Neerbosscheweg en de Hogelandseweg heeft het verkeerslicht het begeven.

Foto: John Beckmann/RN7

20.45 uur Op het fietspad langs de Broekstraat, bij het viaduct over de A73, ligt een omgewaaide boom. De brandweer is bezig om de boom weg te halen.

Foto: John Beckmann/RN7

Foto: John Beckmann/RN7

19.08 uur De brandweer in Wijchen moet opnieuw aan het werk, ditmaal op het Europaplein. De kast van een rolluik van een bovenwoning is door de wind losgeraakt, en dreigt verschillende ramen kapot te slaan. Via een hoogwerker hebben de brandweermannen de kast losgemaakt.

Foto: John Beckmann/RN7

18.07 uur De wijkagent van centrum Nijmegen heeft het voorlopig nog rustig. Via Instagram meldt hij een kleine schade in de Eilbrachtstraat.

17.12 uur Op de Groenestraat in Nijmegen blokkeerde een omgevallen boom korte tijd de doorgang. Het verkeer moest over één rijbaan zijn weg vervolgen. 

17.06 uur Petro van Ginneke stuurde ons een foto van de ondergelopen uiterwaarden in Nijmegen-Noord. Hij kon, zo schreef hij, maar amper overeind blijven staan.

16.37 uur Op de Oude Teersdijk in Wijchen is de brandweer aanwezig. Daar dreigt een boom om te vallen op de weg. De afgebroken boom wordt nu overeind gehouden door een andere boom.

15.54 uur De overlast door de storm neemt toe. De ANWB raadt iedereen af de weg op te gaan. 

14.31 uur De gemeente Nijmegen laat weten dat de afsluiting van into the future, die tussen 18.30 en 19.30 uur plaats zou vinden in Brebl, is afgelast. De organisatie acht het niet verantwoord om mensen naar en van Brebl te laten komen op dat tijdstip.

13.48 uur Sommige Twitteraars zien de lol er nog wel van in.

13.30 uur Het Veiligheidsregio GZ wijs iedereen er via Twitter nogmaals op dat je niet in àlle gevallen 112 kunt bellen, als je stormschade ziet of hebt. 

12.45 uur Nu is het nog rustig. Op de Waalkade bekijken wandelaars het hoge water. 

12.39 uur De ANWB raadt iedereen, die niet de weg op hoeft nadrukkelijk aan om thuis te blijven. Moet het dan écht, dan heeft de ANWB op hun website wat tips om toch zo veilig mogelijk op pad te zijn.

12.35 uur De KNVB heeft alle wedstrijden die voor zondag gepland stonden afgelast vanwege de aangekondigde storm. NEC speelde gelukkig vrijdag al (en hoe!), maar ook al het amateurvoetbal ligt vandaag stil.

Foto: Remco Wildeman

12.28 uur De collega's van Omroep West leggen op hun website uit waarom deze storm een naam heeft gekregen. En wat de naam Ciara betekent. De naam Ciara is van oorsprong een Ierse meisjesnaam en betekent zoveel als: donkerharige, weet Omroep West. Het hele artikel lees je hier

12.00 uur Storm Ciara is razendsnel de Atlantische Oceaan overgestoken en bepaalt vandaag ons weerbeeld, aldus meteoroloog Yannick Damen van Weeronline. Vanochtend ging het al het vanuit het westen regenen. Vanmiddag neemt de wind verder in kracht toe en aan zee komt een zuidwesterstorm te staan, windkracht 9. Belangrijker zijn de zware tot zeer zware windstoten die gaan voorkomen. Daarvoor geldt vanaf later vanmiddag en vanavond code oranje.

Boven land komen aan het eind van de middag zware windstoten van 90-100 km/uur voor. In de kustgebieden komen zeer zware windstoten voor van 100-110 km/uur en in het noordwestelijk kustgebied en bij de westelijke Wadden zijn rukwinden van 120-130 km/uur mogelijk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}