Minister Grapperhaus in discussie met leerlingen Mondial College

Minister Grapperhaus in discussie met leerlingen Mondial College

REGIO – Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat maandag 11 februari in discussie met leerlingen van het Nijmeegse Mondial College, locatie Leuvensbroek. Ook de burgemeesters van Wijchen en Beuningen, Hans Verheijen en Daphne Bergman, gaan met de minister in discussie.

Onder het motto ‘Mondial College Tour 2019’ gaat de minister ’s middags vanaf drie uur in een volle aula in gesprek met de leerlingen. De jongeren hebben zich tijdens de lessen geschiedenis en Nederlands verdiept in de carrière van de minister en zijn beleidsterreinen.

Veiligheid in de regio

Zo zullen de leerlingen vragen stellen om de minister als persoon beter te leren kennen, maar hem ook naar zijn mening vragen over allerlei zaken. Aan de orde komen onder meer politieke onderwerpen zoals de veiligheid in Nederland, het drugsbeleid, de politie, en andere actuele kwesties.

Na het bezoek aan de aula gaat de minister vanaf vier uur in discussie met de vwo-leerlingen van het Mondial College. Het gespreksonderwerp is dan de veiligheid in de regio, aan de hand van stellingen die door de leerlingen zijn voorbereid. Dan schuiven ook de twee burgemeesters aan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}