Mogelijk volgend jaar regionaal meldpunt Ondermijning

REGIO – In de regio Nijmegen en omgeving wordt mogelijk volgend jaar een speciaal ‘Meldpunt Ondermijning’ ingesteld. In de gemeenteraad van Beuningen is daar onlangs nog kort over gesproken.

Definitieve besluit

De Drutense burgemeester Luciën van Riswijk zei desgevraagd dat de burgemeesters uit de regio inderdaad hebben gesproken over de mogelijkheid van zo’n meldpunt. Er is volgens Van Riswijk alleen nog maar vrijblijvend over gepraat en is er beslist nog geen definitief besluit genomen. 

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zegt geen nadere informatie te hebben over het nieuw op te richten meldpunt. Ook de politie Oost-Nederland wil er in dit stadium nog niets over kwijt en verwijst terug naar de gemeente.   

Vervlechting onderwereld met bovenwereld

Het begrip Ondermijning staat de laatste tijd erg in de belangstelling van de politiek. Ondermijning is een zeer breed begrip, waarmee onder meer de vervlechting van de onderwereld met de bovenwereld wordt bedoeld.

Het gaat dan bijvoorbeeld om witwassen van crimineel geld en criminelen die zich inkopen bij legale bedrijven. Er wordt ook mee bedoeld dat de georganiseerde misdaad op allerlei manieren probeert om invloed te krijgen op besluitvorming in de bovenwereld.   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}